Mostantól magánfelhasználók számára is elérhető és megfizethető a mobillehallgatás ellen védő CryptTalk

2014. november 21. 15:18 - noeprogram

A CryptTalk egyéni felhasználóknak szóló verziójával bárki egyszerűen titkosíthatja telefonbeszélgetéseit.

November 6-án piacra került a magyar fejlesztésű, mobillehallgatás ellen védő megoldás, a CryptTalk magánfelhasználóknak szóló, AppStore-ból ingyenesen letölthető változata. A díjnyertes alkalmazás új változatának megjelenését a hazai startupcég, az Arenim Technologies Európa legnagyobb technológiai rendezvényén, a dublini The Summit-on jelentette be november 5-én. A lehallgatás ellen védő telefonszolgáltatás 30 napos ingyenes próbaidőszak után havi 9,99 dollárért előfizethető, vagy „fogadó üzemmódban” ingyenesen tovább használható korlátlan mennyiségű telefonbeszélgetés vagy azonnali szöveges üzenet védelmére.

„A CryptTalk megjelenése a fogyasztói piacon nemcsak az alkalmazás, de a mobilbiztonság szempontjából is komoly előrelépés. Az a tény, hogy a CryptTalk által nyújtott védelmet mostantól a letöltést és egy e-mailes regisztrációt követően bárki azonnal kihasználhatja, jelentős változást hozhat a személyes adatvédelem területén” – hangsúlyozta Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója. – „Az új, magánfelhasználói verzió ugyanazt a biztonsági szintet nyújtja, mint a vállalati. Ráadásul, a CryptTalkot magánfelhasználók egy hónapig ingyenesen kipróbálhatják, majd pedig aktív előfizetésre válthatnak vagy „passzív módban” használhatják, azaz CryptTalk-előfizetéssel rendelkező felhasználók által kezdeményezett védett hívásokat ingyenesen fogadhatnak.”

ct-pic-origo-02.jpg

A lehallgatás ellen védelmet kínáló, az AppStore-ból letölthető CryptTalkra az egyéni felhasználók a 30 napos ingyenes próbaidőszakot követően a vállalati havidíjnál jóval kisebb összegért, 9,99 dollárért fizethetnek elő; ezért cserébe korlátlan számú és időtartamú telefonbeszélgetést vagy azonnali szöveges üzenetet védhetnek meg. A megoldást az Arenim csapata úgy tervezte, hogy a felhasználók kommunikációját még maguk a rendszer fejlesztői se tudják visszafejteni, így egy támadó még a CryptTalk-rendszer terveinek és forráskódjának birtokában sem veszélyeztethetné a rendszer használóinak biztonságát. „Az alkalmazás használatához mindössze internetkapcsolatra, illetve iPhone-ra vagy iPadre van szükség. Az egyéni felhasználók számára készült verzió sikerétől függően azonban további mobileszközök által támogatott változatok fejlesztését is tervezzük; következő változatunk a Windows Phone-hoz készül majd” – tette hozzá Kun Szabolcs.

A CryptTalk számos korábbi, hazai és régiós elismerést követően 2014 szeptemberében a legrangosabb régiós rendezvényen, az IT Biztonsági Napokon elnyerte a leginnovatívabb informatikai biztonsági termék díját, míg az Arenim Technologies-t a mobilkommunikáció első számú nemzetközi szervezete, a CTIA 2014-ben beválasztotta a világ 40 legígéretesebb mobiltechnológiai cége közé.

ct-pic-origo-03.jpg

HÁTTÉRINFORMÁCIÓK

A CryptTalk hazai fejlesztésű, egyedülálló hívástitkosítási megoldás, amely a legfejlettebb titkosítási és hitelesítési technológiákat felhasználva akadályozza meg a telefonbeszélgetések és rövid szöveges üzenetek lehallgatását. A CryptTalk biztosítja a felhasználók beszélgetéseinek visszafejthetetlenségét, és jogszerű megoldást kínál a magán- és üzleti kommunikáció védelmére.

A Kun Szabolcs és Megyeri Attila által alapított Arenim Technologies magyar start-upként indult, mára stockholmi operációs és budapesti fejlesztő központtal működő nemzetközi IT vállalattá vált. Az Arenim távközlési és IT-biztonsági megoldásait világszerte alkalmazzák, a cég által fejlesztett kommunikációs motorral folytatott hívások száma már 2012-re elérte a 100 milliót. A vállalat 2013-ban elnyerte az ISACA „Értékteremtés információbiztonsággal” díját, 2014-ben az EuroCloud partnerségi díját, a Közép-Európai Startup Awardsról (CESA) az év legjobb magyar startupjának és az év legjobb magyar cégalapítóinak odaítélt díjakat hozta el. A CryptTalk legfrissebb elismerései alapján az Arenim Technologies a 2014-es Innovációs Tech Show leginnovatívabb cége, a kelet-közép-európai régió legjobb pénzügyi-technológiai (Fintech) startupja, valamint a régió legjobb fejlesztői csapata. A CryptTalk ezen kívül az ITBN 2014 leginnovatívabb megoldása lett, míg az Arenim Technologies-t CTIA 2014-ben a világ 40 legjobb mobiltechnológiai cége közé választotta.

További információ: www.crypttalk.hu

Lépjen velünk kapcsolatba!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása