A közel-keleti régióban is terjeszkedik a CryptTalk

2014. december 15. 11:25 - noeprogram

Új régióban terjeszkedik a CryptTalk: a mobillehallgatás ellen védő alkalmazás közel-keleti régió piacára szánt változatát az Arenim Technologies az ITU Telecom World konferencián, Dohában mutatta be. A konferencián kiállítóként szereplő magyar startup által kifejlesztett CryptTalk így mostantól arab országokban is elérhető. A cég az ügyféligényekre válaszolva megjelentette az alkalmazás egyéni és kisvállalati felhasználóinak szánt prémium változatait, korlátlan partnerlistával és konferencia-funkcióval, a többi verzióhoz hasonlóan 30 napos ingyenes próbaidőszakkal. 

ct-pic-origo-03.jpg

A mobillehallgatások ellen védelmet nyújtó, magyar fejlesztésű CryptTalk mostantól az arab országokban is elérhető a biztonságos telefonálás lehetőségét kereső felhasználók számára. Az Arenim Technologies a hírt a jövőre Budapesten rendezésre kerülő, idén Dohában december 7-11 között megtartott ITU Telecom World konferencián jelentette be, ahol a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghívott kiállítóként vesz részt és lehetséges szakmai partnerekkel tárgyal. A cég megjelenése a közel-keleti piacon meghatározó lépést jelent a biztonságos mobiltelefonálás globális elterjedése felé.

„Az elmúlt egy évben a mobilbiztonság egyértelműen kiemelt kérdéssé vált a telekommunikáció és az informatika kulcsszereplőinek körében. Mára eljutottunk oda, hogy az ezzel kapcsolatos új igények nemcsak a nagyvállalatok, hanem a kis- és középvállalkozások, illetve a magánfelhasználók életében, gondolkodásában is megjelentek" - emelte ki Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója. - „A szakma érdeklődése és a CryptTalk magánfelhasználói és kisvállalati változatainak eddigi sikere alapján a megoldás tömegesen elterjedhet, így 2015 világszerte a mobillehallgatás elleni védekezés éve lehet."

A magyar startup novemberben dobta piacra a CryptTalk magánfelhasználók számára kifejlesztett verzióját, amely több ezres letöltéssel két nap alatt a legnépszerűbb magyar üzleti alkalmazás lett, két héten belül pedig az App Store üzleti alkalmazásainak globális listáján is a kedvencek közé került. A normál magánfelhasználói változata a 30 napos ingyenes próbaidőszakot követően havi 9,99 dollárért, a korlátlan partnerlistát kezelő, konferenciahívások lebonyolítására is alkalmas prémium verzió havi 19,99 dollárért fizethető elő, vagy fogadó módban ingyenesen tovább használható. Az Arenim Technologies tervei szerint a CryptTalk a közeljövőben további régiókban válik helyi nyelveken is elérhetővé.

A CryptTalk hazai fejlesztésű, egyedülálló hívástitkosítási megoldás, amely a legfejlettebb titkosítási és hitelesítési technológiákat felhasználva akadályozza meg a telefonbeszélgetések és rövid szöveges üzenetek lehallgatását. A CryptTalk biztosítja a felhasználók beszélgetéseinek visszafejthetetlenségét, és jogszerű megoldást kínál a magán- és üzleti kommunikáció védelmére.

A Kun Szabolcs és Megyeri Attila által alapított Arenim Technologies magyar start-upként indult, mára stockholmi operációs és budapesti fejlesztő központtal működő nemzetközi IT vállalattá vált. Az Arenim távközlési és IT-biztonsági megoldásait világszerte alkalmazzák, a cég által fejlesztett kommunikációs motorral folytatott hívások száma már 2012-re elérte a 100 milliót. A vállalat 2013-ban elnyerte az ISACA „Értékteremtés információbiztonsággal" díját, 2014-ben az EuroCloud partnerségi díját, a Közép-Európai Startup Awardsról (CESA) az év legjobb magyar startupjának és az év legjobb magyar cégalapítóinak odaítélt díjakat hozta el. A CryptTalk legfrissebb elismerései alapján az Arenim Technologies a 2014-es Innovációs Tech Show leginnovatívabb cége, a kelet-közép-európai régió legjobb pénzügyi-technológiai (Fintech) startupja, valamint a régió legjobb fejlesztői csapata. A CryptTalk ezen kívül az ITBN 2014 leginnovatívabb megoldása lett, míg az Arenim Technologies-t CTIA 2014-ben a világ 40 legjobb mobiltechnológiai cége közé választotta.

Forrás: figyelo.hu

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása