Startupok: már épül a Berlin–Budapest-tengely

2015. március 13. 17:49 - noeprogram

arms-crossed-bow-tie-braces-1702-824x550.jpgAz SM 2015 konferencián a berlini techszektor több jelentős képviselője is jelen lesz: a SMartUP! Berlin–Budapest elnevezésű párhuzamos németországi partneresemény online kapcsolódik be a budapesti történésekbe. A szervezők közlése szerint a rendezvénye ad majd helyet a CEE Lift Off! közép-kelet-európai startup-versenynek is.

Az SM 2015 konferencia egyik kiemelt célja, hogy a magyar startupok érvényesülését támogatva bemutassa a techcégépítés és a nemzetközi siker receptjeit. Az április 8-9-ére szervezett esemény első napján egy egész napos szekciót szentelnek a témának. Ennek keretében a nemzetközi digitális iparág élvonalába tartozó cégek képviselői is megosztják tapasztalataikat a résztvevőkkel. Somlai-Fischer Ádám alapító a Prezi legújabb fejlesztéséről, a nemrégiben piacra került Nutshell nevű alkalmazás megalkotásának részleteiről tart előadást. Rita Parada a Twitter vezető dizájnereként arról beszél majd, hogy mennyire fontos a felhasználói tesztelés, kutatás a fejlesztési folyamatok során. Konrad Lauten, az IndieGoGo korábbi európai marketingvezetője pedig a crowdfunding, azaz közösségi finanszírozás fortélyaiba avatja be a konferenciára látogatókat. Előad Rainer Pirker is, az IBM mobil üzletágának vezetője, aki az Apple és IBM közötti együttműködésről, illetve az IBM mobilstratégiájáról tart majd prezentációt.

Berlin–Budapest: Európában épül az új Szilícium-völgy?

A hazai és a német startup világ közötti együttműködést, szakmai párbeszédet segíti elő a SMartUP! Berlin–Budapest elnevezésű berlini konferencia, a németországi partneresemény (kölcsönös élő közvetítésekkel és videokonferenciával) online kapcsolódik majd a budapesti SM 2015 konferencia első napjához. A szervezők szerint az együttműködés célja, hogy összekösse a két főváros egyre jobban kibontakozó startup-ökoszisztémáját, teret adva a tapasztalatcserének és elősegítve konkrét szakmai és üzleti partnerségek kialakulását.

Az SM 2015 ad otthont a CEE Lift Off! közép-kelet-európai startup-versenynek, melynek célja, hogy a régió legígéretesebb startupjait Budapestre hozza. A zsűri által kiválasztott győztes 15 ezer eurós finanszírozásban részesül, valamint részt vehet az OXO Labs féléves akcelerátor programjában.

 

Forrás: hvg.hu

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása