SM 2015: Egyedülálló kerekasztal a NOÉ program vezetésével!

2015. március 26. 13:12 - noeprogram

sm.jpgMagyar cégeknek is kitörési esély a digitális boom!
Minden eddiginél erősebb programmal jön a legnagyobb hazai techkonferencia.

A robbanásszerűen fejlődő digitális iparág legforróbb trendjeit hozza Magyarországra az
SM 2015 konferencia április 8-9-én.

Az esemény keretében a mobilpiac, a smart technológia, a közösségi finanszírozás, a viselhető eszközök, a hazai startup világ és egyetemi innovációs tevékenység aktualitásait szedik ízekre vezető hazai és külföldi szakemberek. A konferencia emellett hangsúlyosan foglalkozik azzal, hogy hogyan lehet Magyarországról nemzetközileg sikeres techcéget építeni.

Az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő SM 2015 (korábbi nevén Smartmobil) konferencia a korábbiaknál is színesebb, gazdagabb, immár kétnapos programmal várja a legfrissebb nemzetközi és hazai digitális trendek iránt érdeklődő szakembereket 2015. április 8-9-én. Az esemény mintegy 170 előadással, a legfrissebb tech trendek mellett azt is mélységében tárgyalja, hogy egy ötletből hogyan lehet jól működő üzletet létrehozni a digitális iparágban.

Határtalan lehetőségeket kínál a mobil

A hatalmas tempóban fejlődő mobiltechnológia a minden zsebben ott lapuló telefont egyre inkább egy univerzális kommunikációs, médiafogyasztási, problémamegoldó és szórakoztató eszközzé varázsolja. Az SM 2015 a korábbiakhoz hasonlóan továbbra is erőteljesen fókuszál a mobilpiaci trendekre és lehetőségekre. A konferencián előadást tart többek között Damien Perillat, az egyre inkább terjedő mobilfizetés egyik globális úttörője, a PayPal regionális ügyvezető igazgatója. Ezen kívül szó lesz továbbá a legújabb lokalizált mobilhirdetési, app, dizájn és játékfejlesztési trendekről is kiváló hazai és külföldi előadók tolmácsolásában.

Budapestből okosváros: lehetséges?

Az SM 2015 új témaként kiemelt figyelmet szentel a smart technológia egyre jelentősebb térhódításának. Az okosotthonok és az okosautók mellett terítékre kerülnek az okosvárosok is. A számos nemzetközi előadót felvonultató szekció igazi kuriózuma Vitézy Dávid előadása lesz, aki választ ad arra a nagyon izgalmas kérdésre, hogy hogyan lehet Budapestből high-tech, trendi okosváros.

Menő üzlet egy ötletből: Hogyan érhet el nemzetközi sikert egy startup?

Egyre több hazai startup cég próbál betörni a világpiacra különböző technológiai fejlesztésekkel, közülük többen szép sikereket is elérnek. Az SM 2015 a lehető legtöbb oldalról járja körbe, hogy hogyan tud egy startup egy jó ötletre alapozva nemzetközileg sikeres céget építeni, beleértve az átütő sikerhez elengedhetetlen nemzetközi kapcsolatok kialakítását és a tőkebevonást is. A konferencia felhozatala nagyon erős ebben a témában: előad Konrad Lauten az Indiegogo közösségi finanszírozási oldal korábbi európai marketingvezetője, aki első kézből tudja, hogy hogyan lehet az induláshoz szükséges tőkét online közösségi támogatással összegyűjteni. Clyde McKendrick, a POSSIBLE UK vezető stratégája arra ad választ, hogy hogyan vezethetünk be egy terméket a közösségi oldalak segítségével. Marc Sommer, a Deutsche Telekom AG termékmarketing alelnöke pedig abba avatja be az érdeklődőket, hogy milyen módon lehet nagy nemzetközi partneri kapcsolatokat létrehozni, illetve érvényesülni a globális piaci környezetben. Míg Marcus Steinhauser, a digitális termékek felhasználói tesztelésében piacvezető Testbirds operatív vezetője a német techpiac működésébe, és a cégépítés ottani gyakorlatába nyújt értékes betekintést.

Innováció a hazai egyetemeken: UniverSM 2015

A 2013-as „Startup” tematika indítása óta az SM konferencia-sorozat mindig is hangsúlyt fektetett a hazai tudásbázisra épülő sikertörténetek szerepeltetésére, bemutatására, ezért idén először, Magyarország legnagyobb egyetemeivel közösen útjára indítja az UniverSM-ot.

A szekció előadásait a hazai egyetemek és tudásközpontok (CEU, BME, ELTE, BCE, PPKE, MOME) legmeghatározóbb szakmai előadói és legtehetségesebb hallgatói tartják, akik egyéni kutatási területeiken a konferencia tematikájába szorosan illeszkedő egyedi tartalmat nyújtanak.

A konferencia workshopok keretében is kiemelten foglalkozik az felhasználói interakció, az üzleti modell építés és a közösségi finanszírozás témaköreivel.

Az SM 2015 a Magyar Telekom főtámogatásával, az Endless Mobil alkalmazásfejlesztő cég és az OXO Labs startup akcelerátor közös szervezésében valósul meg.

Meghívottak:

Benyó Péter – CEO, OTP Mobil
Csikós Dániel – CEO, Genertel
Vinnai Balázs – General manager, digital channels, Misys
Fignár László – Telekom

Támogatók és partnerek:

Az SM 2015 főtámogatója a Magyar Telekom. A rendezvény további támogatói a PayPal, a Testbirds, a Canecom, a Samsung.

Az SM 2015 szakmai partnerei: IAB, MAKSZ, Meetup, Mobilitás és Multimédia Klaszter, MRSZ, Szek.org, Kürt Akadémia.

Az SM 2015 médiatámogatói: Origo, PC World, Vs.hu, Adaptive Media, Hvg.hu, Világgazdaság, Mediaworks, Népszabadság, Adverticum, Időkép, PixelDesigners Magazine, SocialDaily, Android.blog.hu, Android Portal, Android.hu, Androlib.blog.hu, Tech2, Btl.hu, Geeks.hu, Madhouse, Plastik Media, StartupCafe, MobilGeeks.hu, Sworld.hu, Szifon.com, Addict Blog, Fibraco, Médiapiac.com, Mediaworks, Meetoff, Taxi Magazin, Appleblog, Addict Blog, Android.blog.hu, Androidportál.

 

A rendezvényre 2015. április 6., 12 óráig még elővételi áron van lehetőség regisztrálni.

További információ és regisztráció: 
smartmobilhq.hu
 // facebook.com/smartmobil

 

Forrás: SM Sajtóközlemény

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása