Átadták a 2014. évi Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseket!

2015. március 27. 09:53 - noeprogram

tn496c0_2.jpgForras:Kormany.hu

A múlt évi kiemelkedő innováció elismeréseként Kövér László házelnök, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke átadta a 2014. évi Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseket csütörtökön a Parlamentben.

Az innovációs nagydíjat és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2014. évi innovációs díját a Sanatmetal Kft. kapta a Vortex poliaxiális csontlemez rendszerért, amelyet a traumatológiában használnak csonttörések ellátására.

Kövér László köszöntőjében üzenetértékűnek nevezte a díjátadó helyszínét. Szavai szerint azt üzeni, hogy Magyarországon a politika és a műszaki innováció felelős képviselői egyaránt pontosan tudják: egy országot, nemzetet nem pusztán területének nagysága vagy lélekszáma, természeti vagy anyagi erőforrásai, hanem mindenekelőtt emberi erőforrásai tesznek erőssé.

Az emberekben, a közösségben rejlő tudományos, kulturális, társadalmi és politikai újítás képessége, azaz az innováció nélkül egyetlen ország és egyetlen nemzet sem tudja fenntarthatóvá tenni fejlődését - mutatott rá a házelnök. Méltatta, hogy a magyar innováció képviselőinek újítási tervei a sokszor nehéz, néha mostoha pénzügyi körülmények ellenére a világ élvonalába emelik a magyar tudományt.

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke azt emelte ki, hogy okos innovációra van szükség ahhoz, hogy az innováció egy közösség, nemzet meghatározó ereje legyen. Szavai szerint az új hivatal és alap, mint a magyar tudományos kutatás, fejlesztés, innováció szakpolitikai és finanszírozó intézményének létrehozása csak az első lépés, hogy lendületet adjon a magyar innovációnak.

Az NGM 2014. évi Ipari Innovációs díját az Egis Gyógyszergyár Zrt. kapta a magas vérnyomásban szenvedők ellátását szolgáló, két hatóanyagot tartalmazó tabletta kifejlesztéséért.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetvédelmi innovációs díját a Mol Nyrt. és a Strabag Általános Építő Kft. kapta a gumibitumennel épült aszfaltút kifejlesztéséért.

Az FM agrárinnovációs díját a QuantisLabs Kft. kapta a speciális szőlővédelmi szenzorhálózatáért.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) innovációs díját a MÁV FKG Felépítménykarbantartó és Gépjavító Kft. érdemelte ki az univerzális forgóvázas darus jármű kifejlesztéséért.

A Magyar Innovációs Szövetség Startup Innovációs Díját a Synetiq Kft. kapta a neuromarketing médiakutatási technológia kifejlesztéséért.

A bizottság további három innovációs teljesítményt emelt ki, és tizennégyet dicséretben részesített.

 

Forrás: Kormany.hu

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása