Így zajlik egy igazán 2015-ös brainstorming

2015. március 31. 14:59 - noeprogram


Forrás: Tactivos

A cégen belüli közös gondolkodás fontos dolog, egy-egy új ötlet rengeteg pénzt hozhat a konyhára. És most már nem lehetetleníti el a brainstormingot, ha valaki nem tud a helyszínen jelen lenni, a Mural.ly szolgáltatással a munkatársak bárhonnan bekapcsolódhatnak a céges ötletelésbe. Sőt, az sem feltétlen gond, ha mindenki más helyen van.

Mural.ly-nak köszönhetően már nem kell egy helyen tartózkodnia a csapatnak ahhoz, hogy brainstormingoljon. A Cisco WebEx szolgáltatáshoz hasonlóan a Mural.ly is a vállalati megbeszélésekhez nyújt segítséget, ám a fejlesztők ezt nem a hagyományos beszámolókhoz, hanem a közös ötletelésekhez készítették. A beépített funkcióknak köszönhetően minden olyan dolog elvégezhető, amihez eddig az irodai mágnestáblára is szükség volt.

Ha van Google-fiókunk, a gmailes e-mail címünk használatával lerövidíthetjük a regisztrációs folyamatot. A bejelentkezés után meg kell adni a cégünk nevét, valamint azon kollégák e-mail címét is, akiket szeretnénk invitálni a közös megbeszéléshez – ezt a kört később tetszés szerint bővíthetjük, vagy adott esetben szűkíthetjük is. A rövid bemutató után máris létrehozhatjuk az első projektünket, a beépített eszközökkel pedig szöveget, képet és különböző alakzatokat is elhelyezhetünk a virtuális táblánkon, emellett szükség esetén fájlokat, vagy webes hivatkozást is csatolhatunk a projekthez.

A felkerült ötletek mellé minden résztvevő felteheti a sajátját, a meglévőkhöz pedig megjegyzéseket is fűzhet. Ha az ötletelés befejeződött, a projekt létrehozója pontozásra bocsáthatja az ötletmorzsákat, így kideríthetjük, melyik nyerte el a legtöbb munkatárs tetszését, majd az eredmény ismeretében lehet tovább folytatni, esetleg elölről kezdeni a folyamatot. Mindemellett a beépített csevegőmodulnak köszönhetően menet közben is megoszthatjuk egymással a gondolatainkat, így még hatékonyabbá tehető a kreatív folyamat.

A Mural.ly a regisztrációt követően 30 napig ingyenesen használható, utána pedig az online brainstormingolásba bevont emberek számától függően állapítják meg a havidíjat. Bár 15+ felhasználó esetén kissé magas árakat mutat a díjtáblázat, nem árt szem előtt tartani, hogy az ötletelést csupán követőkért nem kell fizetni, csak az aktív résztvevők hozzáférését számolják bele.

Forrás: hvg.hu

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása