Brain Bar Budapest: inspirációs fesztivál június 4-6-ig

2015. május 26. 14:00 - noeprogram

brainbar.pngElőadások, viták és kerekasztal-beszélgetések váltják majd egymást a június 4. és 6. között a Brain Bar Budapest inspirációs fesztiválon, ahol tabuk és konvenciók nélkül nyílik lehetőség a közeljövőt meghatározó trendek közösségi hatásainak megvitatására.

Előadások, viták és kerekasztal-beszélgetések váltják majd egymást a június 4. és 6. között megrendezésre kerülő Brain Bar Budapest inspirációs fesztiválon. A szervezők célja egy kulturális programokkal is színesített fórum létrehozása - amelynek az inspirációs fesztivál elnevezést adták -, ahol tabuk és konvenciók nélkül nyílik lehetőség a közeljövőt meghatározó trendek közösségi hatásainak megvitatására. Emellett a Brain Bar Budapest egy olyan találkozási pont is kíván lenni, ahol a hazai szereplők kapcsolatokat köthetnek a világ legkiemelkedőbb szakértőivel, véleményformálóival és döntéshozóival, valamint a kelet-közép-európai régió releváns piaci szereplőivel.

„Célunk hogy világviszonylatban kiemelkedő gondolkodók, szakemberek jöjjenek Budapestre és építő diskurzusok, előadások formájában vitassák meg a közeljövőt meghatározó témákat” – hangsúlyozta Böszörményi Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója.

A nemzetközi eseménysorozat programjának központi témái közül a vezető technológiai szakemberek, véleményformálók, valamint a tudomány képviselői a következő kérdésekre keresik a választ: az ember helyébe lép-e a technológia? Hogyan változik az oktatás, az internet a mindent átszövő technológia hatására? Hogyan lesz sikeres a jövő városa? Mi az állam szerepe a 21. században?

Olyan csúcsgondolkodók szállnak majd ringbe az etika, a robotika, a big data és az urbanizáció legnagyobb kérdéseit megvitatni, mint Richard Florida, A kreatív osztály felemelkedése című New York Times-bestseller szerzője, korunk egyik legtöbbet idézet gazdaságfilozófiai írója, Somlai-Fischer Ádám, a Prezi egyik alapítója, Tina Saaby, Koppenhága főépítésze, Ken Goldberg, a robotika egyik legtekintélyesebb professzora és Pia Mancini argentin politikai aktivista, az elektronikus demokrácia szószólója.

A Brain Bar Budapest szervezői fontosnak tartják, hogy lehetőséget biztosítsanak a középiskolások, valamint az egyetemi és főiskolai hallgatók és oktatók számára az eseményen való ingyenes részvételre, ezért 100 diák és pedagógus kap díjmentesen akkreditációt. A három napos fesztivál központja az Erzsébet tér lesz, ahol az Akvárium Klub, valamint a Design Terminál épületében három helyszínen zajlanak folyamatosan az események, kiegészülve más helyszínekkel is a belvárosban.

 

Forrás: startupcafe.hu

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása