Dizájncégből is lehet startup!

2015. június 29. 13:35 - noeprogram

id-100248476.jpgA kreatívipari vállalkozásokban kevesebben látják a nagy növekedési potenciált, pedig számos magyar példa is bizonyítja, hogy dizájncégből is lehet igazi startup. De mit keres benne a befektető?

Hazai iparági szakemberek szerint dizájn- és divatipari vállalkozásokba befektetést bevonni 5–10 éves szakmai tapasztalattal érdemes.  Az IT startupok akár 4–6 hónapos felfutásához képest a hazai dizájniparban a kezdő vállalkozások lépcsőzetes felépítése, a  szakmai profil, a  csapat kialakítása az elsődleges.

Batta Barnabás, a MITTE stratégiai igazgatója szerint a hazai kreatívok alapvetően innovációs szemléletűek, ezért szükségesek a megfelelő piacosítási aktivitások is. Ebben a céghez illeszkedő értékesítési csatornák, a megfelelő elkötelezettségű, lelkes ügynökségek és buyerek megtalálása, illetve a nemzetközi sales- és PR-aktivitás kialakítása az elsődleges, ami a befektetési  helyzetben válik realitássá.

Teljes cikk:
http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/dizajncegbol-is-lehet-startup/

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása