Így pörgesse fel saját vállalkozását főállás mellett

2015. július 03. 12:08 - noeprogram

businessman-481113_640_1.jpg

A nap 24 órája igen kevésnek bizonyulhat, ha valaki úgy szeretne belevágni új üzletében, hogy közben munkahelyén is meg kell felelnie az elvárásoknak. Íme, három hatékonysági tipp, ami segíthet felülkerekedni a problémán.

Tegye fel magának a kérdést!

Lefekvés előtt minden este üljön le egy üres papírral a kezében és válaszolja meg az alábbi kérdéseket:

Melyek azok a tevékenységek, amelyek leginkább előreviszik napi munkáját?

Melyek azok a tevékenységek, amelyekkel a leginkább tudja tolni új vállalkozása szekerét?

Mi az, amivel leginkább a családja kedvében tud járni?

Mik az, ami leginkább elősegíti személyes elégedettségét?

A válaszokból összeáll a másnap elvégzendő feladatainak listája.

Rangsoroljon!

Fontos, hogy a listát nem az első ponttól az utolsóig kell kipipálni, hanem érdemes előtte rangsorolni a tevékenységeket, ahhoz, hogy a lehető legkevesebb ráfordított energiából a lehető legtöbb eredményt érje el. Ehhez érdemes feltenni még egy kérdést: mégpedig azt, hogy ha a listán szereplő pontok közül, csak egyet tudna elvégezni, melyik lenne az, hogy a napját végül így is sikeresnek érezze.

Szabjon határidőket!

Ha eljut odáig, hogy a listáján szereplő első két pontot el tudja végezni az adott napon, már valószínűleg hatékonyabb lesz a munkavégzése, mint amilyen előtte volt. Könnyen előfordulhat, hogy néhány dolgot nem fog tudni elvégezni, mert váratlan események jönnek közbe, illetve folyamatosan – adott szituációban fontosabbnak tűnő – feladatokkal szakítják meg tervezett tevékenységeit. Ezért, ahogy a naptárjába be szokta írna a találkozókat, meetingeket, úgy a kettes pontban rangsorolt tevékenységeket is írja be napirendjébe és kapcsoljon hozzá időt, hogy ne kelljen feltennie azt a kérdést, hogy „lássuk csak, mi a következő?”. Ezt már előre el kell dönteni, így nem fogja magát hirtelen azon kapni, hogy az e-mailjeit vagy a Facebookot nézegeti.

Forrás: hvg.hu

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása