TÁMOGATÁS KANADÁBA KÖLTÖZŐ STARTUPOKNAK

2015. július 16. 14:31 - noeprogram

canada-159585_640.pngAz Urban Ventures Network-öt olyan bevándorló vállalkozók támogatására hozták létre a kanadai Vancouverben, akik a kanadai startup vízum program adta lehetőségek kihasználásával Kanadában építenék fel a városi életet jobbá tevő startupjukat.

Az Urban Ventures Network programmal szoros partnerségben működő Urban Opus non-profit akcelerátor célja pedig az, hogy a városi életet jobbá tevő innovátorok számára Vancouver egész városát egyfajta “living lab”-bé alakítsa át, és megnyerje a különböző helyi kormányzati szerveket, hogy a rezidens startupok kiemelt ügyfelei legyenek.

Ha érdekel benneteket a lehetőség, küldjetek Málnay Barnabásnak (barnabas.malnay@mmklaszter.com) egy weblinket és egy lényegre törő leírást a cégetekről és terméketekről, és ezeket továbbítva összeköt benneteket a program képviselőjével.

Forrás:mmklaszter.com

Szólj hozzá!

Meghirdették a Minőség-Innováció 2015 pályázatot!

2015. június 29. 13:52 - noeprogram

id-10094473.jpg

Az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága meghirdette a Minőség-Innováció 2015 nemzetközi pályázatot, a díjjal a vállalatok és szervezetek vevőorientált minőségfejlesztési tevékenységét ismerik el.

A nemzeti bizottság tájékoztatása szerint a finn államelnök által 2007-ban alapított Minőség-Innováció nemzetközi pályázatra 2015. szeptember 15-ig lehet jelentkezni.

Pályázni nagyvállalati, kis- és középvállalati, mikrovállalati, közszféra és nonprofit szervezet, oktatási, egészségügyi és szociális szervezetek kategóriában lehet, illetve jelentkezni lehet még csak "papíron" létező, úgynevezett potenciális minőség-innovációval bármely kategóriában.

Molnár Pál, az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a finn kezdeményezéshez már csatlakozott Svédország, Lettország, Észtország, Csehország, Magyarország, Izrael és Kazahsztán, valamint az idei évtől Litvánia és Spanyolország. Magyarország 2013-ban bekapcsolódott be a nemzetközi pályázatba, azóta az összes pályázat mintegy 10 százalékát, 12-14 pályaművet magyarországi szervezetek nyújtották be, amelyek közülük többen nemzetközi díjnyertesek lettek.

A magyar pályázatok sikeres szereplésének elismeréseként a 2014. évi díjakat Budapesten adták át 2015. január 19-én a Gellért Szállóban.

Molnár Pál felhívta a figyelmet arra, hogy ebben az évben nemzeti szinten pályázni lehet a Minőség-Innovatív Vállalat 2015 címre is. A díjat először Magyarországon vezetik be, kedvező tapasztalatok esetén a modellt a későbbiekben valamennyi résztvevő ország átveszi.

A Minőség-Innováció 2015. évi pályázatokat először nemzeti szinten bírálják el, a magyar pályázatok közül kategóriánként az első három elnyeri a nemzeti bizottság Elismerő oklevelét, a nemzeti szinten kategóriánként legmagasabb pontszámot elért pályázó pedig tovább jut a nemzetközi megmérettetésre.

A szervezők tájékoztatása szerint a nemzeti díjkiosztó ünnepség 2015 decemberében Budapesten, a nemzetközi díjkiosztó gála 2016 januárjában Észtország fővárosában, Tallinnban lesz.

Forrás:Vg.hu

Szólj hozzá!

Dizájncégből is lehet startup!

2015. június 29. 13:35 - noeprogram

id-100248476.jpgA kreatívipari vállalkozásokban kevesebben látják a nagy növekedési potenciált, pedig számos magyar példa is bizonyítja, hogy dizájncégből is lehet igazi startup. De mit keres benne a befektető?

Hazai iparági szakemberek szerint dizájn- és divatipari vállalkozásokba befektetést bevonni 5–10 éves szakmai tapasztalattal érdemes.  Az IT startupok akár 4–6 hónapos felfutásához képest a hazai dizájniparban a kezdő vállalkozások lépcsőzetes felépítése, a  szakmai profil, a  csapat kialakítása az elsődleges.

Batta Barnabás, a MITTE stratégiai igazgatója szerint a hazai kreatívok alapvetően innovációs szemléletűek, ezért szükségesek a megfelelő piacosítási aktivitások is. Ebben a céghez illeszkedő értékesítési csatornák, a megfelelő elkötelezettségű, lelkes ügynökségek és buyerek megtalálása, illetve a nemzetközi sales- és PR-aktivitás kialakítása az elsődleges, ami a befektetési  helyzetben válik realitássá.

Teljes cikk:
http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/dizajncegbol-is-lehet-startup/

 

Szólj hozzá!

A sikeres vállalkozások a versenyképesség zálogai!

2015. június 26. 14:03 - noeprogram

businessmen-42691_640.pngA hazai gazdaság versenyképességének megőrzése elképzelhetetlen a vállalkozások sikere nélkül – emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Szolnokon, a Bi-Ka Logisztika Kft. kétmillió euró értékű kapacitásnövelő beruházásának ünnepélyes átadóján. A magyar tulajdonú vállalat 21 kamionnal bővítette járműparkját.

Tovább
Szólj hozzá!

Alaplépések startup indításhoz!

2015. június 26. 13:19 - noeprogram

question-mark-457456_640.jpg

A kirobbanóan sikeres cégek alapja természetesen egy jó és átgondolt üzleti ötlet. Egy jó elképzelés azonban önmagában még kevés. Érdemes más aranyszabályokat is betartani!

A startup fogalom olyan nagy növekedési potenciállal bíró új vállalkozást jelöl, ami újszerű és saját ötleten alapul. Fontos szempont, hogy a vállalkozás által kínált termék ne csak hazai viszonylatban számítson újdonságnak, mégpedig annak érdekében, hogy nagyobb esély legyen áttörni az országhatárokon – ami figyelembe véve hazánk méreteit elengedhetetlen az igazán dinamikus növekedéshez...

Tovább
Szólj hozzá!

Ki lesz az Év Fiatal Vezetője?

2015. június 19. 13:13 - noeprogram

question-mark-374436_640.jpgLegelső alkalommal hirdeti meg a Fiatal Vezetők Akadémiája a legrátermettebb munkahelyi vezetők számára kiírt „Év fiatal vezetője – 2015” díjat. A most létre hívott, új típusú szakmai elismeréssel az elsősorban üzleti eredményekre fókuszáló vállalkozói, vagy sikeres menedzseri teljesítmények után méltó helyükre kerülhetnek a példamutató vezetői szemléletet valló, ebben kiemelkedőt nyújtó munkahelyi vezetők is.

Tovább
Szólj hozzá!

Megemelhetik az innovációs támogatások idei keretét!

2015. június 11. 10:25 - noeprogram

id-10075952.jpg
Több száz milliárd forint szolgálja az idén a hazai kutatás-fejlesztést és innovációt. Az év második felétől folyamatosan jelennek meg a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program második prioritása keretében a vállalkozások és a kutatóhelyek innovációs tevékenységét támogató pályázati felhívások.

Tovább
Szólj hozzá!

9 dolog, amiről a sikeres emberek nem beszélnek

2015. június 08. 14:50 - noeprogram

businessman-481113_640.jpg

Ahhoz, hogy sikeresen építsünk szakmai kapcsolatokat, muszáj egy kicsit nyitottabbá válni a kollégák felé. Meg kell, hogy ismerjenek minket, hiszen csak így alakulhat ki elkötelezettség a másik iránt – ami pedig mindenképpen hasznos minden fél számára. Nem mindegy azonban, hogy mit árulunk el magunkról, az őszinteség romboló is lehet.

Tovább
Szólj hozzá!

KONFERENCIA: Kockázati tőke és állami befektetés az innovatív vállalkozások sikeréért!

2015. június 05. 10:35 - noeprogram

id-100234441.jpgA Venture Capital Summit keretében startupperek, az állami szektor, valamint az üzleti angyalok legjelesebb képviselői mutatják be június 3-án a hazai és nemzetközi piaci történéseket, illetve a legjelentősebb és leghasznosabb üzleti stratégiákat. Az eseményre a hazai startupokat és a venture capital szakmát várják.

Tovább
Szólj hozzá!

Chilében nőhet nagyra a magyar startup, amelynek már a DHL és a Microsoft is ügyfele

2015. június 04. 14:26 - noeprogram

id-10046936.jpgHuszonötszörös túljelentkezést legyűrve, egyedüli magyarként jutott a Start-Up Chile vállalkozáskeltető programba a magyar Selfmapping. Volt persze némi helyzeti előnyük, hiszen az általuk kidolgozott, a HR-tesztek piacán elérhető legújabb szoftvert már több nagyon ismert multinacionális vállalat is használja. Már az ír, a német és a holland piacot is célba vették.

Tovább
Szólj hozzá!

Harminc Magyarországnyit ér a világ száz legértékesebb márkája

2015. június 01. 08:38 - noeprogram

macbook-606763_640.jpgAz Apple ismét megelőzte a Google-t és ezzel visszaszerezte vezető pozícióját a világ legértékesebb márkáinak Top 100-as listáján - áll a WPP és a Millward Brown által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az Apple márkaértéke évről-évre 67 százalékos növekedést mutat, így 2015-re elérte a 247 milliárd dollárt. A második helyet elfoglaló Google 9 százalékos növekedésével jelenleg 173,3 milliárd dollárt ér.

Tovább
Szólj hozzá!

Így nyerj könnyen EU-s pénzt startupodnak!

2015. május 29. 16:20 - noeprogram

id-100311268.jpgEgy EU-s startup pályázaton a 166 magyarból a támogatott három közé jutott az ASK-M, a Consultask és a pályázatot készítő és innovaációs partnerként is aktív rész vállaló Ateknea Solutions Hungary Kft. projektje: 50 ezer eurót nyertek! A veszélyes, világszerte ma is problémát jelentő tüdőbetegség, a TBC diagnosztizálását jelentősen felgyorsító robotmikroszkópot fejlesztettek Fluorobot néven. A csapat most több millió euróért jelentkezett Brüsszelben!

 

Tovább
Szólj hozzá!