KONFERENCIA: Kockázati tőke és állami befektetés az innovatív vállalkozások sikeréért!

2015. június 05. 10:35 - noeprogram

id-100234441.jpgA Venture Capital Summit keretében startupperek, az állami szektor, valamint az üzleti angyalok legjelesebb képviselői mutatják be június 3-án a hazai és nemzetközi piaci történéseket, illetve a legjelentősebb és leghasznosabb üzleti stratégiákat. Az eseményre a hazai startupokat és a venture capital szakmát várják.

Június első szerdáján lesz a pénzpiac egyik legjelentősebb idei szakmai rendezvénye, a Venture Capital Summit, amely a hazai kockázati tőkepiac keresleti és kínálati oldala számára fontos kérdéseket próbálja megvilágítani a piaci tapasztalatok és megfigyelhető trendek bemutatásával.

Az idei csúcskonferencia látogatói közvetlenül a szakma nagyjaitól kaphatnak válaszokat az aktuális kérdésekre, megismerhetik a friss trendeket és stratégiákat, illetve a leghatékonyabb megoldásokat; és természetesen kötetlenül megbeszélhetik egymással tapasztalataikat, megvitathatják az aktuális kérdéseket és újabb szakmai kapcsolatokat szerezhetnek a startupok, befektetők, bankárok, és pénzügyi tanácsadók világából.

A közel tucatnyi előadást és 4 kerekasztal-beszélgetést kínáló program a kockázati tőkepiac közeljövőjével kapcsolatos kérdések széles körét fedi le. A konferencia nyitóelőadásán Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára ismerteti a Kockázati Tőke Bizottsági audit tapasztalatait. Ezt követően Pálinkás József beszél a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal képviseletében az állam befektetői részvállalásáról innovatív vállalkozásokba.

Oszkó Péter, a PortfoLion Zrt. korábbi vezérigazgatója az év eddigi trendjeit és történéseit fogja elemezni, illetve kitér a jelenlegi helyzetben a befektetők és a vállalkozók számára kínálkozó lehetőségekre is. Csuhaj V. Imre, a 2011-2014. között közel 70 kockázati tőkebefektetést végrehajtó Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatója a tömeges tőkebefektetés kezelését megcélzó VIRIBUS UNITIS – Aktív vagyonkezelési modellt ismerteti az érdeklődők számára.

A számos színvonalas előadás mellett várhatóan a program egyik különlegessége lesz Karafiáth Balázs, a közel öt éve San Franciscóban élő jól ismert magyar informatikai vállalkozó előadása, aki a hazai cégek amerikai befutását támogató Neumann Society képviseletében beszél a bizalmi tőke jelentőségéről a transzatlanti innovációban.

A 10 legaktívabb hazai akcelerátor között szerepelt a Traction Tribe, amely egyetlen év alatt 14 projektben vett részt befektetőként; képviselője, Károlyi Antal mutatja be, hogyan lehet üzleti angyalok közreműködésével Magyarországon is olyan sikeres vállalatokat építeni, amelyek fenntartható módon a globális piacokon is megállják a helyüket.

A kerekasztal-beszélgetéseken kockázati tőkével kapcsolatos egyedi és sajátos újításokról, a felhasználható állami eszközökről, az üzleti angyalok magyarországi szerepéről, a Jeremie-program további jövőjéről és a nemzetközi piacra való kilépésről lesz szó.

A Venture Capital Summit részleteit (helyszín, program, stb.) bővebben itt lehet elolvasni.

Forrás: mmklaszter.hu

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása