Szövegértők gyorsítósávban – havi 37 ezer forint ajándékba!

2014. december 16. 15:14 - noeprogram

Melyik startup cég ne örülne, ha támogatásként 3 évre szoftver licenszeket, több ezer dollár értékű felhőhasználatot (ahol a Microsoft termékei mellett nyílt forrású szoftvereket is szabadon futtathat), szakmai támogatást és fejlesztői fiókokat kapna a Microsofttól? A lehetőség adott: a Microsoft BizSpark programjában éppen ezt nyújtja. Nagy segítség annak, aki úgy dönt, belép!

Forrás: www.insiderblog.hu

bizspark-uj.jpg

A garázscégek egyik legfontosabb ismérve, hogy olyan fejlesztéssel foglalkoznak, amellyel rajtuk kívül nagyon kevesen, és amely képes forradalmasítani egy egész szakmát. Ilyen a nyelv matematikai modellezésével foglalkozó Slamby. A vállalkozás az egyre növekvő adattengerből bányász elő üzletileg is hasznosítható információkat. Az értelmező technológia kivitelezői Microsoft-platformon kutatnak és fejlesztenek, a redmondiak BizSpark programjában kapnak nélkülözhetetlen segítséget.

Egy olyan ügyfélszolgálaton, ahová ezerszámra ömlenek az emailek, sokszor napok telnek el, mire értelmezik azokat, elküldik az illetékes osztályra, ahol aztán válaszolnak. – A mi fejlesztésünkkel egy ilyen folyamat napok helyett órákra rövidül, hiszen a rendszerünk képes értelmezni a leveleket, s ez alapján előre megadott szabályok alapján döntést hozni. Márpedig a döntéshozatalt támogató információ óriási érték a mai világban – magyarázza fejlesztésük egyik felhasználását a sok közül Mezei Péter, a Slamby igazgatója. Hatan dolgoznak a cégben, hetedik kollégájuk külföldről segít nekik, s bár igen fiatal a válallkozás, erre az évre már tízmilliós nagyságrendű bevételt lőttek be maguknak.

A Slamby nem, vagy sokkal nehezebben juthatott volna idáig a BizSpark program nélkül, nem csoda, ha elégedettek. Tovább is léptek: két hete kezdtek a BizSpark Plus programban. A Microsoft startupokat támogató kezdeményezésének lényege, hogy segítenek az induló projekteknek a rájuk nehezedő terhek csökkentésében és a Microsoft platformban rejlő lehetőségek minél jobb kihasználásában. A BizSpark keretében a startup cégek 3 évre kapnak öt főig licenszeket, havi 150 dollár értékben Windows Azure használatot, hozzáférést a számítási felhőhöz, fejlesztői accountokat, valamint szakmai támogatást. A kapott díjmentes keretet, – ami körülbelül egy közepes erősségű szerver hoszting díjának felel meg – a startupok az általuk preferált technológiákkal is felhasználhatják: többek között a Windows, Linux, .NET, Node.JS, Java, PHP, Python, Ruby is támogatott a Microsoftos felhőben.

Halaska Gábor

Olvassa tovább.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása