Pénzt tesz a startupokba a Cisco, a Telekom és az Intel

2015. március 06. 22:27 - noeprogram

id-100160867.jpg

Az internetre kapcsolódó mindennapi eszközök elterjedését támogató kezdeményezést hozott létre a Cisco, a Deutsche Telekom és az Intel. A Barcelonában zajló Mobile World Congress szakkiállításon bejelentett program célja az innovatív vállalkozások gyorsabb piacrajutásának elősegítése. Egyes kiválasztott vállalkozások stratégiai befektetésekhez, illetve a terjeszkedéshez szükséges támogatáshoz is hozzájuthatnak.

A Challenge Up! programot a korai fejlődési szakaszban járó, az Internet of Things/Everything (IoT/IoE) és társ területein tevékenykedő startupok számára hozták létre. Pályázhatnak többek között az okos otthon, a digitális város, az intelligens energiahálózat, a hálózatba kapcsolt autók, a hordható okos eszközök, az ipari automatizálás, az információbiztonság, a big data, az analitikai elemzések, a konnektivitás és a felhőszolgáltatás valamelyik területén működő vállalkozások is. A barcelonai bejelentés szerint olyan új, kreatív termékek és szolgáltatások ötleteit várják az Európát, Közel-keletet és Afrikát magában foglaló EMEA régióból, amelyek az emberek mindennapi életét és munkáját könnyítik meg.

A program legfontosabb részei az Acceleration Week (júniusban) és az egyéni igényre alakított, 4 hetes inkubációs program (július és október között) Krakkóban, Berlinben és Bécsben. A programra kiválasztott induló vállalkozások ingyenesen, tőkerészesedés biztosítása nélkül vehetnek részt és saját szellemi tulajdonukat is megtarthatják.

 

Forrás: hvg.hu

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása