7 magyar fiatal, akik befolyásolhatják, milyenek legyenek a jövő háztartási gépei

2015. május 08. 11:29 - noeprogram

image_1_1.jpgA három legtöbb versenyzőt adó ország között szerepel Magyarország az Electrolux Design Lab verseny második fordulójában. A nemzetközi formatervezői pályázaton hét hazai diák is bejutott a 100 legjobb közé, megelőzve ezzel olyan országokat, mint Kína vagy az Egyesült Államok. A hazai diákok további sikerét a közönség is segítheti, a szavazás már elindult.

A hét hazai versenyző a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Nyugat-magyarországi Egyetem (NyME) hallgatója. Főzés kategóriában a legjobb 100 közé jutott Jakab Anett (BME) háztartási hulladékot hasznosító ötletével, Erdős Nóra (PTE) gyerekeknek tervezett játékos főzőedényével, Aba Róbert (NyME) a gyors és egészséges ételmelegítő megoldásával és Tobias Tsamisis (MOME) iskolákba tervezett fenntartható főzőpultjával. Levegőtisztítás kategóriában Telegdi Balázs (MOME) vízben található oxigént hasznosító légtisztítós terve és Wágner Ákos (MOME) asztmás gyerekeknek tervezett levegőtisztító készüléke van versenyben. Lakatos Botond (MOME) textilápolás kategóriában egy folteltávolító tervével versenyez.

 

Az Electrolux szakértői 60 ország 1500 nevezője közül választották ki azt a 100 pályázót, akik lehetőséget kaptak, hogy a nagyközönség előtt is bemutatkozzanak. A második fordulóba 33 országból jutottak be versenyzők: a legtöbben Dél-Koreából (8 diák), Csehországból (7 diák) és Magyarországról (7 diák). A pályázatokat a fenti linkeken nézheti meg, ugyanott szavazhat is rájuk. A közönség szavazata sokat számít, hiszen az 5 legtöbb szavazatot kapott pályázat automatikusan bejut a verseny következő szakaszába. A harmadik fordulóban 35-en versenyeznek majd, ők lesznek a 2015-ös Electrolux Design Lab elődöntősei, és közülük kerül majd ki az idei verseny közönségdíjasa is.

A tavalyi döntőben Kovács Apor PETE elnevezésű ötlete a legjobb hat közé jutott.

 

Forrás: hvg.hu

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása