Újabb taggal bővült a milliárdos startup-lista

2015. február 26. 12:37 - noeprogram

shazam.jpg

Újabb technológiai startup cég került fel a több milliárd dollárra értékelt startup-ok közé. A felhasználókat a körülöttük lévő világgal összekötő Shazam Entertainment közel 9 millió dollárnyi befektetést kapott a Buran Venture Capital kockázati tőkebefektető cégtől, amivel együtt a cég értéke 1 milliárd dollárra rúg. 

Shazam Entertainment


Shazam a világ egyik legnépszerűbb telefonos alkalmazása, ami összekapcsolja a felhasználókat a körülöttük levő világgal. Az alkalmazást eddig közel 600 millióan töltötték le és a havi rendszeres felhasználók száma túllépi a 110 milliót.

A cég nevéhez fűződik az "audio-recognition" technológia kialakítása, ami segít a különféle zenei tartalmak felismerésében, (az ezzel kapcsolatos szolgáltatás összekapcsolja az embereket a TV műsorokkal, hirdetésekkel, rádióval, mozival, stb.) rákereshetünk, akár le is tölthetjük vagy megvásárolhatjuk a kapcsolódó tartalmakat. A Buran Venture Capital keddi közzététele szerint 8,5 millió dollárt fektetett be a startup-ba, amivel együtt a cég jelenlegi értéke 1 milliárd dollárra becsülhető. Ez az ár azonban nem számít kirívónak, hiszen van még jó pár informatikai startup, ahol jóval merészebb értékeléseket találunk. 
Kereskedjen a magyar tőzsdén 0,3%-os jutalékkal!

Uber


2014-ben Magyarországra is megérkezett a sofőröket és utasokat összekötő taxis alkalmazás. A rendszerbe bárki beregisztrálhat, akinek van autója és az utazni vágyók szabadon választhatnak a közelükben tartózkodó sofőrök közül. 2014 decemberére a cég értéke fél év alatt 40 milliárd dollárra, több mint kétszeresére duzzadt.

Snapchat


Mint azt egy korábbi cikkünkben is írtuk, a fiatalok körében népszerű chatszolgáltató 500 millió dollárnyi tőkét készül bevonni befektetőitől, amivel a cég értéke a 19 milliárdot is elérheti, amivel a cég a harmadik legnagyobb technológiai startup lehet a jövőben. A Facebook 2013-as felvásárlási ajánlatában ez az összeg mindössze potom 3 milliárd dollár volt.

Pinterest


De nem csak az Uber-nél beszélhetünk nagy számokról. A Pinterest eddig alig termelt bevételt, de máris elképesztő 5 milliárd dollárra értékelik a befektetők a népszerű fényképmegosztó oldalt. A 2014 májusában 200 millió dolláros kockázati tőkebefektetést szerző cég értéke már korábban is nagyot emelkedett, így jogosan előtérve kerülnek az újabb tech-lufival kapcsolatos aggodalmak. 

Újabb taggal bővült a milliárdos startup-lista

 

Forrás: Portfolio.hu

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása