Háromszor több pénz lesz innovációra!

2015. május 13. 10:26 - noeprogram

id-100159951.jpg
A kormány azt tervezi, hogy a 2020-ig terjedő uniós költségvetési időszakban 750 milliárd forintot, a korábbi háromszorosát fordítja a kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenység támogatására – mondta Csepreghy Nándor, a magyar kormány fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Csepreghy Nándor rámutatott: komoly gond, hogy nagyon sok magyar ötlet külföldi finanszírozással került ki a világpiacra, ezért az abból származó jövedelem és plusz hozzáadott érték is külföldre kerül. Szavai szerint „gyökeres változásra van szükség”, mert az Európában működő jóléti rendszer csak akkor lesz fenntartható, ha az EU gazdasági működését teljesen új alapokra helyezik.

Hozzátette, az EU 500 millió lakosa a világ lakosságának a 8 százalékát teszi ki, s a 28 tagállamban termelik a világon előállított közjavak 25 százalékát. Ugyanakkor az EU-n belül fizetik ki a világon a szociális juttatások 60 százalékát – közölte. Kitörési pont csak az innováció lehet – fűzte hozzá.

Mielőtt pályáznánk, legyen egy kész k+f dokumentáció, azaz írjuk le, mi a fejlesztési probléma, mire keressük a megoldást. Járjuk körbe, mennyire újszerű a megoldásunk, nézzük át más megoldások elérhetőségét. Legyen tervezési dokumentáció, rendelkezzünk a szükséges engedélyekkel, készítsünk egy projekt költségvetést, tervezzük meg a szükséges kapacitásokat és keressük meg a bevonható fejlesztőket – javasolja Törös Gréta a Goodwill Consulting szakmai igazgatója azoknak, akik k+f támogatást szeretnének elnyerni.

VAN EGY ÖTLETEM, DE MIRE AD PÉNZT AZ EU?
Az innováció, a technológiai fejlesztések támogatása kiemelt szerepet kap az új pályázati ciklusban. A Piac és Profit híroldal összegyűjtötte, hogy ebben az évben milyen pályázati kiírások jelennek meg azoknak a vállalkozásoknak, amelyek új terméket dobnának a piacra, vagy a régit fejlesztenék tovább.
Forrás: Piacesprofit.hu
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása